Kategóriák
Kavicságy

Mindennek a teteje – MiniDrivers, Hockenheim

Három kiugróan boldog ember a dobogón, csalódott címvédők – ilyen volt a minden igényt kielégítő Német Nagydíj. Ja, és a mázlista Kubica is beúszott a pontzónába, erről is szó lesz az animált összefoglalóban.

Az Osztrák Nagydíj magasra emelte a lécet. A Brit Nagydíj átugrotta, és ha már ott volt, nagy jókedvében magasabbra is tette. És aztán jött a germán versenyző és megmutatta, hogyan is működnek a dolgok a világban…

Alapvető fizika, hogy az eső csúszóssá teszi az aszfaltot, ezt mégis sokan elfelejtették, Hamiltontól Perezig, A Mercedes talán pont itt, a hazai ünnepi versenyén ment a legrosszabbul, “King Lewis” végig csak bukdácsolt, Bottas pedig jó helyről csúszott ki és törte össze az autóját. Nagyon kínos, és még kínosabb, ha hozzávesszük, hogy a német csapat pont erre a versenyre engedte meg a Netflixnek, hogy róluk is forgathassanak a Drive to Survive új évadába – Hamilton le is tiltatta a róla szóló felvételeket, általános nemtetszést kiváltva ezzel.

A végén pedig német földön brit-japán-holland győzelem született, Verstappen örömöt hozott az ázott narancsoknak a lelátókon. Emlékszünk, a Honda versenyosztálya dobott erről egy humoros tweetet – Alonsót idézve GP2-t írtak, pedig 2 GP győzelmet akartak volna, majd ráfogták az automata javításra…Kétségkívül a helyén volt. (Egyébként Alonso most épp a terepralival kacérkodik, jövőre indul a Dakaron.)

Most már jöhet a videó.