Kategóriák
Formula 1

Nem a levegőbe beszéltek: alaposan átalakult a Racing Point autója

Rengeteg újdonság érkezett az RP19-esre!

A Lawrence Stroll által tavaly felvásárolt Force India, mára már Racing Point néven induló csapat a téli teszteknek egy félig tavalyi autóval vágott neki, ám ígéretet tettek arra, hogy az első futamra egy jelentős fejlesztési csomaggal rukkolnak elő. Nos, úgy tűnik tényleg nem csak dobálóztak a szavakkal, mert számos ponton átalakult az autó.

A középmezőnyben 2018-ban annyira szoros csata alakult ki, hogy sokszor pályáról-pályáról változtak az erőviszonyok. Bár a tavalyi évet az anyagi nehézségek miatt gyengén kezdte a Force India, fokozatosan javítottak a teljesítményükön, és év végére a Renault-val és a Haas-szal harcoltak a 4. helyért. Noha a Stroll család pénzének köszönhetően az anyagiakkal már nem kell bajlódni, korántsem lesz könnyebb dolguk, ha a konstruktőri negyedik helyre pályáznak. 2019-re ugyanis a Sauberből Alfa Romeo Racing lett, jelentősen emelt költségvetéssel és Kimi-vel kiegészülve, valamint a Toro Rosso új autójában már nagy mennyiségben Red Bull-os alkatrészek fognak dolgozni. Nem nehéz hát elképzelni, hogy idén is milyen erős mezőny gyűlt össze a top csapatok mögött. 

És, hogy milyen új elemeket kapott az autó?

    • A McLaren és a Red Bull által is alkalmazott boomerang-szerű elem jelent meg a bargeboardon.
    • Az airbox oldalán lévő légterelő elem elvékonyult, formája alapján pedig egyértelműen célzottan irányítják vele a levegőt.
    • Változott az oldaldobozhoz kapcsolódó légterelő formája és elhelyezése.
    • A tükrök felfogatását úgy alakították ki, hogy leszorítóerőt generáljanak vele.
    • Új padlólemez.

A változásokat az alábbi galériában tudjátok megtekinteni, kattintásra nagyíthatóak.