Kategóriák
Összes

Niki Lauda teljesen eladta a légitásaságát.

Niki Lauda, 1975 ’77 és ’84 világbajnoka, osztrák üzletember, most eladta a második légitársasága, a Laudamotion harmadik részét is.

Niki Lauda, 1975 ’77 és ’84 világbajnoka, osztrák üzletember, most eladta a második légitársasága, a Laudamotion harmadik részét is.

A vevő az ír diszkont légitársaság, a Ryanair, aki 7 új repülőgépet szándékozik hozzátenni a Laudamotion jelenlegi 18 gépmadarat számláló flottájához, és lízing megállapodásokkal 2020-ra 30 gépes flottát szeretne a Laudamotionnek. A tranzakció korántsem volt váratlan, mivel a Ryanair már tavaly nyáron 75%-os tulajdonosa lett a cégnek.

A Laudamotion 2018 márciusában alapult, miután az Air Berlin csődje miatt veszélybe került Lauda előző légitársasága, a Niki az előző év decemberében megszűnt. Leginkább német nyelvterületről szállítottak utasokat a Mediterrán nyaralóhelyekre, főleg Mallorcára.

Az eladást többek között indokalja Niki Lauda egészségi állapota is. A háromszoros világbajnoknak a közelmúltban tüdőtranszplantáción esett át, de ahogy a műtét után közzétett üzenete is jelzi, Lauda már jobban van.

“Üzenet a csapatomnak, és a barátaimnak: Ahogy mindannyian tudjátok, elég nehéz időszakon vagyok túl, és a támogatás, amit kaptam tőletek az utamon, hihetetlen volt. Könnyebb volt túlesnem rajta, mert otthon éreztem magam egy nagy és erős családi és baráti társaságban. A teljesítmény, amit a csapat elért kimagasló, Lewis ötszörös világbajnok lett, Bottas is ott volt, nem is végezhettünk volna jobb munkát! És bombázzatok üzenetekkel, hamarosan ott leszek, és folytatjuk, ahogy nyomás a hatodik alkarommal is ránknehezedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.