A 2017-es kínai nagydíjon Max Verstappen egy újabb briliáns teljesítménnyel rukkolt elő, amiről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. 

 

Verstappen tipikusan az a pilóta, akit vagy kedvelnek az emberek, vagy utálnak. Személyisége eléggé megosztó, ám azt valószínűleg senki sem vonja kétségbe, hogy nagyon tud vezetni. Ott és úgy képes előzni, ahogy csak kevesen, és ha fel kell zárkózni hátulról, akkor bizony nem ismer kegyelmet. Ezen oldalát már megmutatta a 2016-os brazil nagydíjon is, hiszen azon a kaotikus futamon esős körülmények között küzdötte fel magát a 14. helyről a harmadikra. A következő évben Kínában aztán csak a 16. helyről rajtolhatott el, ám mindez nem tántorította el attól, hogy az első körben mindjárt 9 helyet javítson, végül pedig ismét dobogóra állhasson. 

„Klassz verseny volt. Amikor az első körben kilencet előztem, egy kicsit olyan volt, mint a videojáték. Nagyon élveztem! A verseny előtt nem hittem volna, hogy dobogóra állhatok” – nyilatkozta versenyérő Max Verstappen. 

Most pedig nézzük meg videón is ezt a bámulatos első kört. Öröm nézni, ahogy a nedves pályán keresi a megfelelő íveket, és sorra előzi meg társait. A videó megtekintéséhez kattintsatok a “Megtekintés a YouTube-on” feliratra. 

 

Share This