Kategóriák
Formula E

Piros zászló, sok kieső és Vergne győzelem a Sanya ePrix-n.

Egy új helyszínen rajtolt el szombat reggel a mezőny, egy versenyre, ami nehezen érett meg, de a végére mind a tíz körmöt lerágós lett

Egy új helyszínen rajtolt el szombat reggel a mezőny, egy versenyre, ami nehezen érett meg, de a végére mind a tíz körmöt lerágós lett

Rowlandnak idén hatodikként pole-ból rajtolva sikerült megtartania a rajt után. Apróbb helyezkedések történtek a középmezőnyben, de ezen kívül rendben elrajtolt a mezőny. Kivéve Felipe Nasrt, aki pár kör után technikai gondok miatt esett ki. Kicsivel később Vandoorne és Bird ütközött, ami mindkettejük versenyének végét jelentette. 15 perc eltelte után még mindig Rowland vezetett, mögötte Vergne-el és Da Costával, amikor Lopez tette falba a Dragont. Kicsivel később Pafett alatt állt meg a technika.

Amikor már csak 20 perc volt háta, akkor Vergne átvette a vezetést, és elkezdett ellépni, de mivel Sims is falba állt, és beküldték a biztonsági autót, mely alatt Nelsinho Piquet-nek sikerült egy defektet összeszednie, és befejezni kényszerült a versenyt. Mivel Sims autóját nem tudták kimenteni, piros zászlós időszak következett, zsinórban a harmadik alkalommal a szezon folyamán.

Miután kipecázták a BMW-t a pályáról, biztonsági autó mögött rajtoltak újra. Mindenki felvette a támadómódot, akinek még volt, de az egyetlen előzést Di Grassi hajtotta végre, aki Frijnst előzte meg, akinek már nem volt támadómódja. Az utolsó percekben elkezdődött a nagy rohanás, és Robin Frijns kiütötte Di Grassit az utolsó előtti körben, Frijns tovább tudott menni, de Di Grassi kiesett, ami összesen 7 kiesőt jelent.

A sárga zászló alatt versenyt Jean-Éric Vergne nyerte, Rowland megszerezte első dobogóját, és Da Costa is beért a harmadik helyre. A következő verenyt Rómában tartják 3 hét múlva.