Minden azon múlik, meddig képes fenntartani lendületét, ez a siker kulcsa; vélekedik Nico Rosberg arról, hogy Bottas képes lehet-e világbajnoki címet szerezni idén. Eközben Ralf Schumacher óvatosságra inti a finn pilótát. 

Erősen kezdte első Mercedeses évét Valtteri Bottas, ám ahogy telt az idő, úgy maradtak el az eredmények is. Persze több alkalommal a technika ördöge fogott ki rajta, ám főleg a 2018 második félévében mutatott formája meglehetősen gyengére sikerült. Emiatt még szponzora, a Wihuri is szakított vele, megadván a végső csapást önbizalmának. Ám úgy látszik télen sikerült átgondolnia magában a történteket és felülemelkedett az önbizalmát leromboló eseményeken. Melbourne-ben egy teljesen más Bottast láthattunk, mint amit eddig megszoktunk. Harciasnak, elszántnak és igazán magabiztosnak tűnt. Pont olyannak, amilyennek lennie kell ahhoz, ha valóban harcba akar szállni a hőn áhított címért. 

Mindezért számos helyről kapott elismerő szavakat; talán nem meglepő módon Nico Rosbergtől is. Rosberg úgy véli, hogy ha Bottas képes lesz ezt a formát a lehető legtovább megőrizni, akkor Lewis Hamilton komoly kihívójának léphet elő.

Bottas harcos üzemmódra váltott erre a szezonra. Az F1-ben fejben is ott kell lenned, nem lebecsülendő a mentális erő. Bottas és Vettel is bajnok lehet idén, amennyiben mentálisan pozitívak tudnak maradni és képesek kihasználni Lewis gyengébb időszakait” – mondta 2016 világbajnoka.

  • Facebook

A győzelem egyik kulcsa a kiváló rajt volt, ezzel borsot törhet Hamilton orra alá. Fotó: LAT Images

„Lewisnek is vannak gyenge pontjai, ilyen például a rajt. Biztos sokan meglepődtek Valtteri rajtján, nagyon gyors volt. Korábban rengeteget gyakoroltam a rajtokat, szerintem most ő is rengeteget gyakorolt a kuplunggal. Egyszer kétszer, akár százszor, míg Lewis maximum ötször. A gondot az időmérők jelenthetik, ott Lewis rettenetesen erős. Ám Lewisnak is vannak rosszabb futamai” – fogalmazott.

Rosbergnél lényegesen visszafogottabban nyilatkozott Ralf Schumacher, amikor a finn pilóta lehetséges sikereiről kérdezték. Véleménye szerint még nem szabad túlzó következtetéseket levonni egyetlen versenyből, Bottasnak pedig figyelnie kell arra, hogy ne szálljon el a jó kezdéstől.

„Ismerve a tavalyi szezonját, nem kérdés, hogy szüksége volt erre a lökésre. Egyértelmű, hogy nagyon gyors tud lenni, de nem túl stabil, főleg, ha nyomás alatt kell versenyeznie” – kezdte Schumacher. „Szóval szerintem ez még kicsit korai”– utalt Bottas rádiós üzenetére, melyben melegebb éghajlatra küldte az őt bírálókat. „Lehet, hogy csak felszabadult és a feszültség tört ki belőle. Talán erre volt szüksége, de jobb, ha nem folytatja, mert kemény választ kaphat” – figyelmeztette a négyszeres futamgyőztest.

  • Facebook

Bottas nem felejtheti el, hogy Hamilton milyen kegyetlen ellenfél. Fotó: Steve Etherington

Share This