A Ferrari német pilótája, Sebastian Vettel végzett az élen az eső áztatta második szabadedzésen, mögötte Valtteri Bottas a Mercedesszel a második, míg Lando Norris a harmadik leggyorsabb időt tudta összerakni.

 

 

Ideálisnak korántsem mondható körülmények között indult a második szabadedzés. Kevéssel korábban az F3 időmérő edzését piros zászlóval állították meg a lezúduló eső miatt, az F1-es mezőny pedig nem sietett pályára gurulni az FP2-n. Akadt azonban kivétel; a két Racing Point és Kimi Raikkönen abszolvált azért néhány kört, próválgatva a körülményeket. A Racing Point esetében ez nagyon is érthető, hiszen az autójukban rejlő potenciált egyáltalán nem tudták kihasználni a Stájer Nagydíj esős időmérő edzésén, így mondhatni tesztelték a beállításaikat. Túlzásba ez a hármas sem vitte, és rövid időn belül elhagyták a pályát. 

 

  • Facebook

Hiába a nagyon vizes pálya, a két Racing Point ment néhány kört. Forrás: F1 Twitter


45 perc volt még hátra az edzésből, amikor több pilóta is elkezdett készülődni, látva az óvatosan, de javuló körülményeket. A két Ferrari, mindkét Alpha Tauri és Lando Norris is mért időt autóztak, az addig élen álló Lance Strolltól először Sebastian Vettel vette át a vezetést, majd Bottas és Norris autózott 1-1 jobb kört. Negyed órával a leintés előtt mindössze 11 pilóta rendelkezett mért idővel, ez az edzés végéig is mindössze 13 pilótának sikerült. Komolyabb időt már senki sem erőltetett, nyilvánvalóan midenki óvta a technikát, így a végén is maradt a Vettel, Bottas, Norris trió. 

A második szabadedzés teljes végeredménye:

 

Image
  • Facebook

Share This