A Formula-2 mezőnye is megkezdte az évet és teljesítették az első szabadedzést Bahreinben. Az élen Sérgio Sette Câmara nyitott, megelőzve csapattársát Niolas Latifit és Ralph Boschung-ot. 

 

A csapatokat – nem meglepő módon – meleg és száraz idő fogadta a sivatagi pályán. A legjobb eredményt a rutinosnak számító, a Carliintól a DAMS csapatába igazoló Sérgio Sette Câmara rakta össze (1:43.618), ami közel 1 másodperccel jobb, mint a tavalyi FP1-et megnyerő Arjun Maini ideje. Csapattársa Latifi már 3 tizedet kapott, az MP Motorsporttól érkező Tridentes Boschung pedig már fél másodpercen kívül találta magát. Az egyébként szokásosan eléggé szoros mezőny most még kissé szétszakadt, hiszen a 12. helyen záró Prema-s újonc, Mick Schumacher már közel 1 másodperces hátrányt tudhat magáénak.

Apropó újonc; összesen 9 újonc pilótát avatott a mezőny, így ők először vezettek F2-es autót versenyhétvégén. Közülük a legjobbnak Callum Ilott bizonyult, aki egy kiváló 5. hellyel indított, majd utána sorrendben: Zhou (6.), Correra (9.), Schumacher (12.), Hubert (13.), Alesi (15.), Mazepin (17.), Calderón (19.), Raghunathan (20.).

A második szabadedzés 14:50-kor kezdődik.

 

  • Facebook
Kép: FIA F2 Twitter

Share This