Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is, a második helyre viszont már csapattársa, Lewis Hamilton ért fel, míg Max Verstappen közelről követi a két Mercedest. Az első edzéshez képest viszont már gyengébb időket produkált a 1000. futamára készülő Ferrari.

 

A kettes szám bűvöletében zajlott a Toszkán Nagydíj délutáni gyakorlása; a két Mercedes végzett az élen, majd következett a két Red Bull és a két Renault. Sőt, még piros zászlóból is jutott kettő. Előbb Lando Norris saját hibájából összetört McLarenje miatt lendült a piros, majd egy nagyon furcsa esetet követően; a bokszból kijövő Sergio Perez figyelmetlen volt, és az érkező Kimi Raikkönent az egyes kanyar féktávján kiforgatta.

 

Az 50-es éveket idéző festésével ünnepli 1000. futamát a Ferrari, és ha már nosztalgia, Sebastian Vettel sem akart kimaradni a jóból, így ismét bemutatott egy megpördülést. A középmezőnyben ismét szoros küzdelem látszik kialakulni, hiszen a Racing Point és a Renault között nüansznyi különbség alakult csak ki, de a kemény abroncsokkal az előző futam hőse és győztese, Pierre Gasly is versenyképes időt rakott össze. Kiemelendő még Kimi Raikkönen, aki az Alfa Romeo idei formájához képest egész korrekt eredményt elérve a 9. helyen zárt, megelőzve a Ferraris Charles Leclercet. A mezőnyt ezúttal nem a két Williams, hanem a Haas-os pilóták zárták.

A második szabadedzés teljes végeredménye:

 

Image
  • Facebook

Share This