A szokványostól eltérő szavazásunk során arra vagyunk kíváncsiak, hogy kiket gondoltok az adott évtizedek legnagyobb bajnokainak.

 

A legtöbb szurkoló számára van egy bizonyos kedvenc pilóta, akit mindenkinél jobbnak tart. Éppen emiatt szavazásunkban nem azt kérdezzük meg, hogy kit tartotok a legjobbnak, hanem hogy az adott évtizedeken belül kit gondoltok a annak. A Formula-1 1950 óta íródott történelme során összesen 33 különböző világbajnokot avatott a sport. Tizenhat pilótának többször is sikerült felérnie a csúcsra; Michael Schumacher hétszeres bajnokként a rekordtartó, Juan Manuel Fangio és Lewis Hamilton 5-5, Alain Prost és Sebastian Vettel 4-4, Jack Brabham, Niki Lauda, Aryton Senna, Nelson Piquet és Jackie Stewart egyaránt 3-3, Alberto Ascari, Jim Clark, Graham Hill, Emerson Fittipaldi, Mika Häkkinen és Fernando Alonso 2-2 címmel írta be magát a történelembe, míg tizenhét pilóta jegyez egyetlen címet.

Alább évtizedek szerint külön-külön szavazásokat találtok a világbajnokokról, mindenhol csupán egyetlen választási lehetőségetek van, ezért jól gondoljátok át, hogy kit választotok. A szavazás lezárta után valószínűleg az évtizedek nyerteseit is egymásnak eresztjük, hogy megtudjuk, kit tartotok az abszolút legjobbnak.

Szavazatod a képek alatt található kis, felfelé mutató kék nyílra koppintva tudod leadni.

 

Az 1950-es évek:

A Formula 1 első tíz évében 5 pilóta osztozott a dicsőségen; Giuseppe Farina, Juan Manuel Fangio, Alberto Ascari, Mike Hawthorn és Jack Brabham. Te melyiküket tartod a legjobbnak ebből az évtizedből?


Az 1960-as évek:

A Formula 1 második évtizedében már 7 pilótának sikerült elhódítania a címet; Jack Brabham, Phil Hill, Graham Hill, Jim Clark, John Surtees, Denny Hulme és Jackie Stewart neve mellé is legalább egy cím került. Te melyiküket tartod a legjobbnak ebből az évtizedből?


Az 1970-es évek:

A száguldó cirkusz harmadik évtizede szintén kiélezett versenyt hozott, hiszen ismét 7 pilóta tudta elhódítani a világbajnoki címet, ők sorban; Jochen Rindt, Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi, Niki Lauda, James Hunt, Mario Andretti és Jody Scheckter. Te melyiküket tartod a legjobbnak ebből az évtizedből?


Az 1980-as évek:

Eggyel kevesebb, de mégis így is 6 különböző világbajnokot avattak a negyedik évtizedben; Alan Jones, Nelson Piquet, Keke Rosberg, Niki Lauda, Alain Prost és Ayrton Senna bizonyultak a legjobbaknak a végelszámolásoknál. Te melyiküket tartod a legjobbnak ebből az évtizedből?


Az 1990-es évek:

Az ötödik évtizedben a hetvenes évekhez hasonlóan ismét 7 világbajnoka lett az F1-nek; Ayrton Senna, Nigel Mansell, Alain Prost, Michael Schumacher, Damon Hill, Jacques Villeneuve valamint Mika Häkkinen. Te melyiküket tartod a legjobbnak ebből az évtizedből?


A 2000-es évek:

Michael Schumacher és a Ferrari dominanciája nem engedett túl sok bajnokot avatni, de azért 5 pilótának mégis sikerült elhódítani a világbajnoki címet; Michael Schumacher, Fernando Alonso, Kimi Raikkönen, Lewis Hamilton, Jenson Button. Te melyiküket tartod a legjobbnak ebből az évtizedből?


A 2010-es évek:

A jelenlegi évtizedünk utolsó évét töltjük, tehát már a hetedik évtizedét tapossa a Formula 1. Ez az évtized a Red Bull és a Mercedes dominanciájáról szólt, így nem csoda, hogy mindössze 3 világbajnokot ünnepelhettünk, azt is ebből a két csapatból; Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Nico Rosberg. Te melyiküket tartod a legjobbnak ebből az évtizedből?


 

Share This