Lassan egy év telt el azóta, hogy a Formula-2 Spa-Franchorchampsban megrendezett szombati versenyén három versenyző, Juan-Manuel Correa, Giuliano Alesi és Anthoine Hubert keveredett hármas balesetbe a Kemmel-egyenes elején. Sajnos Hubert nem élhette túl a pusztító erejű becsapódást, de Correa sem úszta meg sértetlenül a balesetet.

 

Az amerikai pilóta bár túlélte a balesetet, súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Előbb tüdejének sérülése miatt kellett aggódni, emiatt két hétre mesterséges kómában is tartották. Miután ezt átvészelte, szembe kellett nézni a lábán található sérülésekkel. Jobb lábszára, a bokája és a sípcsontja olyan súlyosan sérült, hogy az amputáció lehetősége is ott lebegett az orvosok előtt. Erre Correa a határozott nemet mondott, és egy 10 órás helyreállító műtétet végeztek el rajta, hogy ezután egy hosszú és nagyon nehéz rehabilitációs kezelés vehesse kezdetét. Hogy mennyire nehéz úton indult el, azt jól mutatja, hogy a balesetet követő nyolcadik hónapra jutott el odáig, hogy otthonában önállóan megtegyen néhény lépést, miközben lábán még továbbra is Ilizarov-féle készülékkel jár, mely a balesetben széttört csontokat külső csavarokkal rögzíti, valamint nyújtja. Erről videót is posztolt Instagramján, melyet IDE kattintva tekinthettek meg.

Januárban még tolókocsiból edzett, április óta pedig már enélkül – ekkora kezdett újra önállóan lépkedni – végzi az erősítő edzéseket. Szinte kirobbanthatatlan az edzőteremből, fáradhatatlanul dolgozik a javulás reményében, és mindezt alaposan dokumentálja is a közösségi médiában. Láthatjuk, ahogy speciális gyakorlatot végez műtött lábával, vagy épp az autóversenyzésben elengedhetetlen nyakizmokat erősíti. Az mindenképp elmondható, hogy Correa-n nem fog múlni a gyógyulás. Hogy valaha láthatjuk e még őt versenyezni, azt nem jelenthetjük ki biztosan, ám ilyen akaraterő láttán azon lepődnénk meg, ha nem. Cikkünk végén egy februári interjút is láthattok vele, ahol elérzékenyülve beszél a balesetről, Hubert haláláról és a felépülés rögös útjáról is.

 

 

Share This