Kategóriák
Formula 1

Tavalyi autó, új festéssel: bemutatták a Williams FW42 festését és új nevét!

Új névadó szponzor és festés, jelenleg még a tavalyi autón.

Alig másfél órája mutatták be a Toro Rosso idei gépét, máris itt egy újabb bemutató. Igaz az FW42-es csak a teszteken debütál, de addig is megmutatják nekünk az új külsőt és névadó szponzorukat!

2018 katasztrofálisan alakult a legendás brit istállónak, hiszen szégyenszemre utolsó helyen végeztek a konstruktőri bajnokágban. A félre sikerült FW41-esbe bele tört Paddy Lowe bicskája, semmilyen pozitív eredményt nem tudtak vele felmutatni. Ezen felül nem csak névadó szponzorukat, a Martinit, hanem Lawrence Stroll támogatását is elvesztették. Hogy teljes legyen a csapás, a Szergej Szirotkint támogató SMP Racing a gyatra teljesítmény miatt kevesebb pénzzel kívánta támogatni Sir Frank Williams alakulatát, amit már nem engedhettek meg maguknak. Ennek következtében Robert Kubica került jobb pozícióba, hiszen támogatója, a PKN Orlen ráígért az SMP-re. Miután Lance Stroll a Force Indiához (Racing Point) igazolt, így a másik ülést az F2 2018-as bajnoka, George Russel kapta meg, ezzel pedig egy nagyon érdekes, Kubica – Russel páros állt össze a groove-i istállónál.

  • Facebook
Robert Kubica és George Russel lesz a Williams két állandó pilótája. Kép: Motorsport Grand Prix

A csapat új névadó szponzora a ROKiT lett, a csapat neve pedig ROKiT Williams Racing. Az autó festése világos kék, fehér és fekete színekre épül. Mutatós darab, nézzétek csak:

További autóbemutatók:
Megérkezett: íme a Toro Rosso STR14-es!
Fekete-arany színben pompázik az új Haas – bemutatkozik a VF19!

További részletek hamarosan…