Mint azt megszokhattátok, minden futam után értékeljük a pilóták hétvégi teljesítményét Tizenegyes Kanyar nevű cikksorozatunkban. Nincs ez másképp most sem, lássuk a pontozást.

 

 

Két izgalmasnak nem nevezhető nagydíjat követően igazi felüdülés volt az Osztrák Nagydíj. Igazából mindent láthattunk, ami után elégedetten csettinthet a független szemlélő. Izgalmas rajt és első körök, taktikai csata, komoly felzárkózás, harc a győzelemért. Ezúttal az élmezőnyben és a középmezőnyben egyaránt volt akció, ami mindenképp örömteli. Most is igyekeztünk a pilóták egész hétvégi teljesítményét értékelni, így az edzések, időmérő és futamon nyújtott forma is számított. Ahogyan eddig, úgy most is a legmagasabb pontszámmal díjazott pilótától haladunk a számunkra legkevésbé meggyőzőig. Az értékelés során minden szerkesztőségi tag egy 1 és 10 közé eső egész számmal illette az adott pilótákat, majd ezeket átlagoltuk és két tizedesjegyig jelenítettük meg az eredményeket.

 

Korábbi Tizenegyes Kanyaros cikkeink alább:

Tizenegyes Kanyar: Francia Nagydíj
Tizenegyes Kanyar: Kanada
Tizenegyes Kanyar: Monaco

Tizenegyes Kanyar: Baku
Tizenegyes Kanyar: Melbourne
Tizenegyes Kanyar: Bahrein
Tizenegyes Kanyar: Kína

 

Akik meggyőztek minket:

Nagyon izgalmas nézni, ahogy a feltörekvő fiatalok szépen elviszik a show-t a nagyok elől. Leclerc és Verstappen egyértelműen a jövő reménységei közé tartoznak, képességeik alapján szinte biztosan küzdhetnek majd a világbajnoki címekért. Bahrein után ismét kiválóan teljesített Leclerc a feltámadó Ferrarival, de végül Verstappen kiénekelte a sajtot a szájából. Az időmérőn mutatott váratlanul erős forma, a futam kiváló menedzselése és a mindenáron győzni akarás meggyőzött minket, így először adtuk meg a maximális pontszámot valakinek, jelen esetben Verstappennek. Hogy maga a győzelemért bemutatott előzés szabályos volt vagy sem, arról a vélemények megoszlanak; mi üdvözöltük. Aztán ott volt még a két McLaren pilóta, akik teljesítményükkel kimagaslottak a futamból, vagy Kimi Raikkönen aki vasárnap egy újabb erős teljesítménnyel örvendeztetett meg minket. A balul elsült időmérőt követően egész szépen felzárkózott Vettel is, valószínűleg mindent kihozott a lehetőségeiből.

Akiktől nem estünk hasra:

A két Mercedes idén először tűnt igazán sebezhetőnek, Bottas dobogója ellenére sem kápráztatott el minket, ahogy Hamilton sem élete legjobb napját fogta ki.

Akiben csalódtunk:

Egyértelmű, Pierre Gasly és Robert Kubica. Kettejük teljesítményéről mindent elmond, hogy csapattársuktól is kört kaptak, ráadásul egy ilyen rövid pályán.

Lássuk hát a listát:

Verstappen – 10
Leclerc – 9,43
Sainz – 9,14
Norris – 9,14
Raikkonen – 8,71
Vettel – 8,57
Giovinazzi – 7,71
Bottas – 7,43
Perez – 7
Albon – 6,86
Hamilton – 6,71
Ricciardo – 6,71
Russel – 6,43
Hülkenberg – 6,29
Kvyat – 6
Stroll – 6
Grosjean – 5,57
Magnussen – 4,86
Kubica – 4,71
Gasly – 4,43

Share This