A Force India csapata 2018-ban a csőd szélére sodródott, és nagyon közel álltak a teljes összeomláshoz. Szerencsére ez nem következett be, mivel a Lawrence Stroll által vezetett befektetői csoport felvásárolta őket, ezáltal megmenekítve 405 dolgozó munkáját.

A kanadai milliárdos Lawrence Stroll először a Williams csapatába fektetett be komoly összegeket azután, hogy fia 2017-ben a groove-i istálló pilótája lett. Az együttműködés nem bizonyult hatékonynak, hiszen a csapat inkább hátrafelé lépdelt a mezőnyben. Épp ezért pont kapóra jött neki a Force India anyagi kálváriája. Egy olyan istállót tudott megvásárolni, mely kiemelkedően hatékonyan fejleszt az évek óta szűkös költségvetés ellenére. A csapat rendre erőn felül teljesített, aminek hála 2016-ban és 2017-ben is a konstruktőri bajnokság 4. helyét foglalták el. Jó esélyük lett volna erre a 2018-as évben is, amennyiben dolgukat nem nehezíti meg a fojtogató pénzügyi válság.

  • Facebook

Lance Stroll és Sergio Perez. Fotó: SportPesa Racing Point

Pilótapárosukat Sergio Perez és Lance Stroll (Lawrence Stroll fia) alkotja. Perez 2014 óta versenyez a csapattal, míg Lance a Williamstől érkezett, kitúrva ezzel helyéről a Mercedes protezsáltját, Esteban Ocont. Érdekes adat, hogy ez lesz a csapat első olyan párosa, ahol mindkét pilóta állt már dobogón az F1-ben.

Lássuk hát a SportPesa Racing Point F1 Team új versenyautóját festését. Bár új autót vártunk, az elsődleges képek alapján ez még a tavalyi autó, új festéssel. A színvilág némiképp változott az előző évekhez képest. A BWT miatt maradt a rózsaszín, ám az újonnan érkező SportPesa által kék és szürke is került a fényezésbe. Egy ideig úgy tűnt, hogy a BWT elhagyhatja a csapatot, ám ez nem következett be. Sőt, a kenyai székhellyel rendelkező és sportfogadással foglalkozó SportPesa névadó szponzor lett. Emellett feltűnt még pár új szponzor, például a kanadai sörgyártó Bombardier, a brit Hackett divatmárka valamint a JCB is. A csapat rövidtávú célja a 4. hely újbóli elérése, közép és hosszútávon pedig szeretnének fellépni a 3. helyre. 

Az élő bemutatót itt lehet megtekinteni:

Cikkünk folyamatosan frissül!

További bemutatókról szóló cikkeinket itt találjátok:

Adrian Newey legújabb szörnyetege: íme a Red Bull Honda RB15!
Megérkezett a címvédő autója: íme a Mercedes W10!

Megérkezett: bemutatták az új Renault R.S.19-et!
Tavalyi autó, új festéssel: bemutatták a Williams FW42 festését és új nevét!
Megérkezett: íme a Toro Rosso STR14-es!
Fekete-arany színben pompázik az új Haas – bemutatkozik a VF19!

Share This