Kategóriák
Formula 1

Verstappennek a Hungaroring az egyik kedvenc pályája

Mint oly sok pilóta, Max Verstappen is nagyon kedveli a Hungaroringet.

Hiába nehéz rajta előzni és viszonylag lassú pálya, technikássága miatt a legtöbb pilóta kedveli a Hungaroringet. Max Verstappen sincs ezzel másképp.

 

A Red Bull holland pilótája bizonyára izgult valamennyire a Honda motorokra való váltás miatt, de félelme mostanra egészen biztosan teljesen eltűnt. Továbbra sem számít a legerősebb egységnek a japánok aggregátja, ám rengeteget fejlődött megbízhatóságát tekintve. Emellett Verstappen jóval érettebben is vezet idén, így a két tényező együttesének köszönhetően elég közelről üldözi Bottast a bajnokságban, megelőzve mindkét Ferrarit. Az elmúlt három futamból kettőt is megnyert, így nagyon pozitívan érkezhet meg a Magyar Nagydíj helyszínére. Mivel az F1-ben szokásos nyári szünet előtt ez az utolsó futam, így biztosan szívesen menne el nyaralni egy jó eredménnyel a háta mögött. Budapestről és a Hungaroringről így nyilatkozott.

 

“Ez az egyik szeretett pályám, szóval már várom, hogy ott versenyezzek. Nagyon technikás a vonalvezetés, ezért fontos, hogy jól pozicionáljuk magunkat a kanyarokban. Eléggé szűk is, szóval kicsit olyan érzés, mintha egy nagy autóval mennék egy kis pályán, de emiatt nem veszít az élvezeti értékéből” – taglalta a holland a verstappen.nl oldalának.

 

“A kedvenc kanyarom a 11-es, a gyors jobbos kanyar, amit jó érzés tökéletesen eltalálni. A célegyenes hossza miatt fontos még az utolsó kanyarból történő kigyorsítás is, ha jó végsebességet akarunk elérni. Budapest gyönyörű város, éjszakánként ott mindig van mit csinálni. Az egész csapat várni szokta ezt a helyszínt, ami az egyik legmelegebb a versenynaptárban, és általában kedvez is nekünk.” – írja a Formula.hu cikkében.

Címlap kép: Red Bull Content Pool
Forrás: Formula.hu