Kategóriák
Formula 1

Vettel és a Ferrari végzett az élen a Barcelonai teszt első napján

Téli teszt , Barcelona – 1. nap.

Sebastian Vettel nyitott az élen Barcelonában, Carlos Sainz és Romain Grosjean előtt. A Ferrari német klasszisa nem csak a leggyorsabb, de a legtöbb kört is magáénak tudhatja. Kiváló kezdés ez a Ferraritól, ám a Mercedes még nem mutatott semmit.

Reggel 9-kor zöldre váltott a boxutcai lámpa Barcelonában, ezzel pedig véget ért a téli szünet és megkezdődtek a téli tesztek. Mint már jó ideje, úgy idén is kétszer 4 nap áll a csapatok rendelkezésére, hogy teljesen felkészüljenek a szezonnyitóra. Ebből rögtön 1-2 napot el is dobott magától a Williams, ugyanis a hírek szerint  még a keddi tesztelésük is kérdéses. A mai napot sem nagyobb baleset, sem komolyabb műszaki hiba nem tarkította, a piros zászló is csak néhány alkalommal került elő. Ha már piros zászló, akkor az első meglehetősen hamar előkerült, hiszen Kimi Raikkönen már az első körében kicsúszott az 5-ös kanyarban, autója pedig beragadt a kavicságyba. A délelőtti kicsúszások az alábbi videóban tekinthetitek meg.

A címben is szereplő Sebastian Vettel lényegében egész nap diktálta a tempót, legjobb körével már 1 másodpercre megközelítette a tavaly felállított körrekordot. Az előzetes várakozások szerint az autók megközelítőleg 1,5 másodpercet fognak lassulni. Lehet, hogy a végén a csapatok rácáfolnak erre? Szintén kisebb meglepetésre a Red Bull és a Toro Rosso is probléma nélkül tudott körözni, a Honda és az érintett csapatok legnagyobb örömére. Bár egyetlen napból messzemenő következtetést még nem szabad levonni, de a japán mérnökök elképzelhető, hogy erre az évre eljutottak oda, ahova már 1-2 évvel ezelőtt el kellett volna.
Reggeli kicsúszása után már zökkenőmentes napot zárt Raikkönen és az Alfa Romeo Racing is. Az első benyomások alapján nem mozog rosszul az Alfa, és a 114 megtett kör miatt sem fognak panaszkodni.
Eseménytelen, de szintén produktív napot zárt a Renault és a Mercedes is, ők elsősorban nem a gyorsabb időkre törekedtek. A Haas és főleg a Racing Point gondokkal küzdöttek, ugyanis ők tudtak a legkevesebbet körözni a nap folyamán. Ennek ellenére a Haas elég versenyképesnek mutatkozott, így rájuk mindenképp érdemes lesz figyelni.

A teszt eseményeiről egész nap élőben közvetítettünk, erről bővebben itt olvashattok. Holnap reggel 9-kor folytatódik a tesztelés, melyet szintén élőben követhettek oldalunkon. 

Élőben a tesztről: Barcelona 1. nap

Most pedig lássuk az időeredményeket, bár azokat még nem szabad túl komolyan venni, hiszen a többség az autók alapjait igyekszenek megismerni. A Pirelli képéről azt is leolvashatjuk, hogy a legjobb időket milyen keverékkel futották meg, valamint, hogy hány kört tettek meg az adott pilóták.

  • Facebook