Sergio Perez Twitter oldalán tett közzé egy videót, melyben beszámol pozitív koronavírus tesztjéről, valamint arról, hogy a Magyar Nagydíj után miért utazott haza családjához Mexikóba. Erről egyébként már tegnap éjjel beszámoltunk nektek. Mint ismert, az első tesztje még bizonytalan eredményt hozott, ám tegnap, a második teszt már egyértelművé tette; koronavírusos, így ki kell hagynia a versenyt. Mivel a brit jogszabályok 10 napos kötelező karantént írnak elő, így gyakorlatilag biztos, hogy a következő Brit Nagydíjat is ki kell hagynia. A Mexikói és Olaszországi utazások tényét Perez nem tagadta, ám a körülményeket igyekszik tisztázni. 

„Helló, mindenki! Mint tudjátok, pozitív lettem a COVID-19-re. Rendkívül szomorú vagyok. Egyértelműen ezek pályafutásom egyik legszomorúbb napjai. Nagyon sokat készültünk erre a hétvégére. Tudtam, hogy nagyszerű autónk lehet, a csapat fantasztikus munkát végzett. Nagyon szomorú vagyok, hogy ez történt, de ez is azt mutatja, hogy mindannyian mennyire sebezhetőek vagyunk ezzel a vírussal szemben. Az FIA és a csapatom minden iránymutatását követtem. Magyarország után két napra hazautaztam Mexikóba meglátogatni édesanyámat, mivel volt egy nagy balesete. Miután kiengedték a kórházból, találkozhattam vele. Aztán visszatértem Európába, pontosan úgy, ahogyan az összes protokoll megköveteli. Nem tudom, honnan kaphattam el. Semmilyen tünetem nincs. Ez az egész bizonyítja, hogy mindannyian sebezhetőek vagyunk. Szeretnék köszönetet mondani valamennyi versenyzőtársamnak a támogatásukért, valamint a csapatomnak, a hatóságoknak, a szurkolóknak. Nehéz időszak ez most nekem, de erősebben fogok visszatérni, ez biztos. Mindenki maradjon biztonságban, vigyázzon magára és a családjára! Remélem, hamarosan viszontlátjuk egymást a versenypályán”.

Mondandóját kétszer is felvették, előbb angol, majd spanyol nyelven. Érdemes a spanyolba is belenézni, ott jóval csalódottabbnak, és talán kissé riadtnak is tűnik. A gesztusai legalábbis erről tanúskodnak.

 

 

Share This