Kategóriák
Formula 1

Visszavágott a Mercedes: Bottas az élen a második szabadedzésen

Szoros csatára számíthatunk a Mercedes és a Ferrari között.

A Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas jegyezte a leggyorsabb időt a Kínai Nagydíj második szabadedzésén. Mögötte minimális lemaradásban második lett Sebastian Vettel a Ferrarival, és alig két tizedes hátránnyal a harmadik helyen zárt Max Verstappen a Red Bull volánja mögött. 

 

Magyar idő szerint 8 órakor kezdődött a második szabadedzés Kínában. Az időjárási körülmények kevésbé voltak kedvezők, hiszen a csapatok hűvös időben kezdhették meg a körözést. Mivel az FP2-n jellemzően versenyszimulációkat szoktak futni, így már az edzés elején elkezdték a gyorsabb köröket hajtani a pilóták, és a legjobb időket le is tudták az első 30-40 percben. Ezután mindenki átállt a hosszú etapokra, így az eredmények már nem változtak.

Charles Leclerc szerény 13 kört tudott abszolválni, miután egy eddig ismeretlen hiba folytán az edzés utolsó fél órájában már nem tudott pályára gurulni, ezzel pedig értékes időtől esett el. Pierre Gasly továbbra sem érzi a Red Bullt, csupán a 10. helyen végzett. Nem úgy Kimi Raikkönen, aki ismét alaposan elverte Giovinazzit. Míg a rutinos finn a 11. helyig lopakodott, addig fiatal csapattársa a Haasok mögött kullogva csupán a 18. lett.

A hétvége során a összes Renault motoros autóban MGU-K-t cseréltek, méghozzá egy új fejlesztésű darabra. Elvileg a megbízhatóság növelése érdekében, ám úgy tűnik a teljesítmény terén is hozott a konyhára, hiszen a Renault és a McLaren mindkét autója a top 10-ben zárt. Mögöttük a Toro Rosso-k és a Racing Pointos srácok tanyáznak, míg a Haas-ok az eddigi teljesítményükhöz képest csalódást keltően lassúak. A mezőnyt nem meglepő módon a két Williams zárja, ahol Robert Kubica most Russel elé tudta kormányozni autóját.

További részletek hamarosan, cikkünk frissül.

 

  • Facebook